Maatschappelijke stage in gemeente Moerdijk

Maatschappelijke stage gaat door!

Maatschappelijke stage is niet meer verplicht. Wel vinden we vanuit de gemeente Moerdijk, vanuit Markland College Zevenbergen en vanuit de vrijwilligerscentrale belangrijk dat de leerlingen op deze leeftijd een stukje maatschappelijke betrokkenheid meekrijgen. Dus we willen toch graag een bijdrage hierin blijven leveren.


In het schooljaar 2014/2015 zijn we aan de slag gegaan met Maatschappelijke Stage nieuwe Stijl.
Er wordt ingespeeld op de grotere maatschappelijke projecten die plaats vinden binnen de gemeente Moerdijk.
Projecten die in dit schooljaar zijn/worden uitgevoerd zijn:

* Bewegings clinic in samenwerking met Hockeyclub Zevenbergen en MoerdijkFit
* Jeugdschouw in samenwerking met gemeente Moerdijk
* Koningsspelen in samenwerking met de gezamenlijke basisscholen in Klundert en Zevenbergen, verenigingen en meermoerdijk

Op basis van het aantal 3e jaars HAVO/VWO klassen dat het Markland College het desbetreffende schooljaar heeft worden er projecten ontwikkelt.

Bent u een organsiatie of vereniging die een grotere maatschappelijke activiteit wil organiseren en heeft u daar jonge vrijwilligers voor nodig (circa 20-30)?
Samen met de vrijwilligerscentrale kunnen we kijken of het een project wordt voor de maatschappelijke stage.

klik hier voor een filmpje

Update Maatschappelijke stage, Koningsspelen:


Beste partners,

Om ook vanuit onze kant duidelijkheid te scheppen omtrent de koningsspelen, is er voor gekozen om jullie, via deze weg, te laten weten dat de vrijwilligerscentrale en  Meer Moerdijk het advies van de landelijke koningsspelen organisatie overnemen en er voor kiest om de koningsspelen 2020 niet door te laten gaan. Het is erg jammer dat de fijne samenwerking van afgelopen jaren, dit jaar niet voortgezet kan worden, maar zoals de organisatie zelf beschrijft, de volksgezondheid staat nu even op nummer 1.

 

Voor de volledigheid onderstaand bericht van de landelijke organisatie:

 Den Haag, maandag 16 maart 2020


Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus gaan de Koningsspelen dit jaar niet door. Vanuit de landelijke organisatie vinden wij het niet verantwoord of gepast om het sportieve Oranjefeest te organiseren. De organisatie van de Koningsspelen ligt primair bij de scholen zelf en daarom doen we een beroep op jullie om de voorbereidende activiteiten uit te stellen tot volgend jaar. Het besluit om de Koningsspelen dit jaar niet te organiseren is genomen in overleg met onze partners, waaronder de ministeries VWS en OCW.
"Natuurlijk vinden we het ontzettend jammer, maar de volksgezondheid gaat boven alles. Voor alle scholen, sportorganisaties, gemeenten en vrijwilligers die reeds gestart waren met de organisatie van de Koningsspelen: heel veel dank voor jullie inzet. Dat waarderen wij enorm," aldus initiatiefnemer Richard Krajicek. Voor de 8e editie van de Koningsspelen heeft een record aantal scholen zich aangemeld en zouden er meer dan 750 samenwerkingen tussen sportaanbieders en scholen zijn tijdens het sportieve gedeelte. Wij vinden het fantastisch om te zien dat jullie in zulke groten getale aan deze editie wilden deelnemen. De beslissing om het dit jaar niet te organiseren, is er dan ook één die wij zorgvuldig hebben genomen. Wij hopen dat we er volgend jaar samen een mooie editie van kunnen maken. Op onze website vind je een overzicht van de meest gestelde vragen in verband met het afgelasten van de Koningsspelen. Indien er aanvullende vragen en/of opmerkingen zijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 Wij willen al onze partners hartelijk bedanken voor de inzet tijdens de voorbereidingen en we hopen dat iedereen in goede gezondheid volgend jaar weer aan kan sluiten en er een spetterende nieuwe editie van kunnen maken.
Inloggen

  1. Wachtwoord vergeten?

Surplus Welzijn - Locatie Moerdijk

Kasteelweg 1
4761 BN Zevenbergen

Openingstijden vrijwilligerscentrale:
Donderdag 13.00 - 16.00 uur  spreekuur in het gemeentehuis Zevenbergen

T. 0168-331357
E. vwc-moerdijk@surplus.nl.

Spreekuren OnS Moerdijk:
Woensdag 10.00 - 12.00 uur Fendertshof, Fijnaart

Donderdag 13.00-16.00 uur Gemeentehuis, Zevenbergen

www.ons-moerdijk.nl